top of page

Yousef finner håp


Yousef (32), fungerer som bibellærer i Midtøsten, hvor det ikke er tillatt å dele evangeliet. Han vokste opp i en kristen familie, og møtte mange vanskeligheter i livet. Livet hans endret seg gradvis etter at han aksepterte Jesus Kristus som sin Frelser. "Nå tjener jeg i ungdomsarbeidet i min kirke," stråler han.


Tidligere var Yousef imidlertid ikke så veldig aktiv i kristen tjeneste. Etter at han var ferdig med studier innen turisme og hotelladministrasjon, jobbet han som assisterende kokk på eksklusive restauranter. Der ble han venn med en pastor, og en av samtalene deres endret hans skjebne. Etter en lang diskusjon ba pastoren om at Gud skulle åpne den unge mannens hjerte for å tjene ham. «Etter disse ordene sa jeg opp jobben og innså at jeg søkte penger i stedet for å tjene Gud,» sier bibellæreren i dag.


«Etter disse ordene sa jeg opp jobben og innså at jeg søkte penger i stedet for å tjene Gud,» sier bibellæreren i dag.

Yousef begynte å tjene som ungdomsleder i en baptistkirke. «Siden den gang begynte Gud å jobbe i meg, og jeg inngikk et samarbeid med Bible League International. Jeg leder nå en Project Philip bibelstudiegruppe og gleder meg til å bli ferdig med læreplanen", sier han.


Guds Ord spilte en sentral rolle i hans liv. "En av menneskene i Bibelen som oppmuntrer meg i tjenesten er Paulus, fordi han er et eksempel på noen som er kompromissløs," sier han.


“Når jeg tenker på Guds Ord, husker jeg bibelverset fra 1. Samuelsbok 3,1: År etter år dro denne mannen opp fra hjembyen sin til Sjilo for å tilbe og ofre til Herren over hærskarene.

På den tiden talte Herren ikke direkte til mennesker veldig ofte. Jeg ser at Skriften forandrer hjerter, og Gud taler til oss gjennom hans ord, ”sier han. «Folk må innse behovet for Bibelen. Den lettleste arabiske bibelen er en forenklet versjon. Folk kan forstå denne oversettelsen; det vil oppmuntre dem til å lese regelmessig. ”

Yousef fortsetter, "Project Philip Bible studie gjør en forskjell i menneskers liv. Jeg tror at det er et av de viktigste programmene, ettersom det hjelper mennesker med å studere og forstå Guds ord. Det endrer deres tanker og oppførsel. Siden vi startet bibelstudiet i kirken vår, ser jeg resultatet av kraften i Guds ord. Folk viser nå en dypere sult etter Bibelen. ”


Yousef er overveldet og takknemlig for Bible League -støttespillere. "Å si takk ville ikke være nok for det du gjør. Treningen hjalp meg med å trene andre, sier han.


 

*Bibelheftene Project Philip er trykket på Sri Lanka ved Bibelmisjonen Sporos sitt bibeltrykkeri New Life Literature, på oppdrag for og i samarbeid med Bible League International (BLI). Historien er hentet fra BLI sitt nyhetsbrev juli 2021.


Ønsker du å støtte arbeidet i Midtøsten og eller bibeltrykkeriet. Bli fast giver ved å fylle ut skjema her.

Comments


bottom of page