top of page

Tore Svendsen: pensjonist, men bare i navnet

Updated: Sep 22, 2021


portrett_tore_svendsen01_2018

– Har du vært i India og sett barna på barnehjem – da blir du helt satt ut! Det gjør noe med deg, forteller Tore Svendsen (73). To ganger har han reist som frivillig til India på oppdrag for Evangelisk Orientmisjon og Evangelistens Misjonstjeneste. Da har jobben hans vært å sjekke at pengene som sendes fra Norge til India blir brukt slik de skal.– De vet vi følger opp. Og jeg ser at de bruker pengene fornuftig, sier Tore.

Tidligere jobbet han i Skatteetaten, og var ligningssjef i mange år. Da han ble pensjonist tenkte han det skulle bli godt å få helt fri. Bortsett fra å føre regnskapet til Litteraturmisjonen. Det hadde han allerede gjort noen år på fritiden.


– Men så hørte jeg at EOM trengte forretningsfører. Jeg har et prinsipp om at hvis jeg blir spurt om noe i Guds rike, så svarer jeg ikke ja eller nei med en gang. Jeg spør hva Far mener. Og denne gangen fikk jeg ikke fred for å si nei. Og da EOM fikk ansvaret for Evangelistens Misjonstjeneste, så sa jeg ja til å føre det regnskapet også, sier Tore og smiler.


portrett_tore_svendsen02_2018

– Prosjektet fortsetter i år med flere oversettelser. Det er noe eget når folk får Bibelen på sitt eget språk! Det blir mer personlig, og leseren opplever Ordet på en annen måte. Å se folk få Bibelen på sitt eget språk, det er helt fantastisk!


Hytte i Hellas Siden 2007 har han og kona hatt feriehytte på øya Chios i Hellas. Dit drar de så ofte de kan, og nyter solvarme dager midt på vinteren.

– Det hender jo vi har ned i 0 grader. Men selv om det er kaldt er hagen grønn, og det er deilig å gå ut midt på dagen. Jeg pleier å si vi er snøflyktninger!


Tore har vært kristen hele livet, og var så heldig å vokse opp i en troende familie.

– Vi har alltid vært opptatt av misjonen. Når jeg ser tilbake på livet mitt ser jeg hvordan Gud har ledet oss rundt og lagt ting til rette for oss, sier Tore.


Sammen med kona Inger Marie har han funnet en lokal menighet de går i på Chios. Der har de i løpet av årene fått mange gode venner, både greske og utlendinger som dem selv. – Det eneste minuset ved å bo i Hellas deler av året er at vi savner våre kjære hjemme i Norge. Barnebarna har vi langt borte uansett. De bor på Sri Lanka der faren er misjonær og jobber på bibeltrykkeriet til Litteraturmisjonen, forteller Tore.


Mens bladet går i trykken drar han på sin tredje reise til India.Han var også på besøk i India i fjor da de begynte arbeidet med å dele ut en million Markusevangelier på telugu.

– Det var sterkt å oppleve at Guds ord ble revet ut av hånden på deg. Det har jeg aldri opplevd før! forteller Tore Svendsen. – Guds Ord – det må ut!

portrett_tore_inger_marie_2018

Inger Marie og Tore stortrives i feriehuset på Chios, Hellas. Når de er hjemme i Norge, bor de i Halden


portrett_tore_svendsen01_2018

Da jeg gikk av med pensjon trodde jeg at jeg var ferdig med å jobbe. Men Herrens veier er ikke alltid mine veier, sier Tore Svendsen. Her sitter han med regnskapspapirene foran seg på hytta i Hellas.


Comments


bottom of page