top of page

Seks årsaker til at djevelen hater Ukraina

Updated: Jan 17, 2023

Denne artikkelen er hentet med tillatelse fra Bjørn Olav Hansens blogg: bjornolav.bloggspot.com (22. okt 2022), som igjen har hentet publiseringstillatelse fra forfatteren Savochka.

St Andreas katedralen i Kiev

1. Ukraina har den høyeste prosentandelen av evangeliske kristne i det tidligere Sovjetunionen, så vel som i det kontinentale Europa (2% - 10%), noe som er veldig irriterende for djevelen. I Vest-Ukraina finnes det i noen landsbyer ca. 50 prosent evangelisk kristne, og i noen større byer ca. 70 prosent evangeliske kristne. Hvis du ser på hele Øst-Europa, leder Ukraina an når det gjelder evangeliske kristne, og slås bare av England.


2. Ukraina kvittet seg for noen år siden med avguder. Avguder spiller en viktig rolle i Guds øyne. Da en konge satte avguder i Israel, kom landet under forbannelse. I sovjettiden, da kristendommen begynte å bli utslettet, i den ateistiske Sovjetunionen, i hver by, på torget, i hvert kollektiv, nær kontoret, ble det installert avguder som sa: "Her er våre ledere som leder oss til en «lys fremtid». På en åndelig måte er dette av stor betydning.

I Ukraina, på offisielt nivå, er det vedtatt en lov om å kvitte seg med slike avgudsbilder. Så snart kong Hiskia ble kvitt alle avguder, var landet hans en fiende av djevelen. (2.Krøn 32,12)

Monument Motherland er en monumental statue som vokter Kiev

3. Fra Ukraina har det i løpet av de siste hundre årene blitt sendt et stort antall misjonærer til forskjellige land, og til landene i det tidligere Sovjetunionen. I dag er de pastorer, biskoper og andre prester som sprer evangeliet.


4. Ukraina har den største religionsfriheten i Øst- og Vest-Europa. Selv i noen stater i USA

kan du ikke i dag gjøre det som religiøst gjøres i Ukraina. På statlig nivå er det ingen som stenger eller fengsler noen. Det er ingen begrensninger for å spre evangeliet.


5 - Ukraina har alltid vært episenteret for vekkelse i Øst-Europa. I år 988 e. Kr. var Vladimir den Store en av de første blant våre land som aksepterte kristendommen. Den første oppvåkningen var i Kyiv. Noen tar feil av å tro at han adopterte ortodoksi. Den ortodokse kirken dukket opp i 1054, 40 år etter Vladimir den stores død.

Den første evangeliske baptistvekkelsen begynte i Kherson-provinsen på 1800-tallet. I 1920, berørte pinsevekkelsen Odessa-regionen (Voronaev) og i det vestlige Ukraina i Volyn. Djevelen angriper land der vekkelse skjer.


6 - Profetier om Ukraina. Når en person har et kall fra Gud, jager djevelen den personen. Josef hadde drømmer som definerte Guds planer, og djevelen begynte å forfølge og hate ham. Så snart David fikk vite om hans tilståelse, hatet Saul ham, og hans egne brødre begynte å forakte ham.

For nesten 2000 år siden seilte apostelen Andreas inn i territoriet der Ukraina og byen Kyiv dukket opp i fremtiden.

Da apostelen seilte langs Dnepr, stoppet han på Den Hellige Ånds oppfordring, der fjellene var. Da han besteg disse fjellene, profetere han: "Kan du se disse fjellene? Guds nåde skal skinne over dem, og det vil bli en by hvor Herren skal bygge mange menigheter." Andreas velsignet fjellene og ba til Gud og steg ned fra dem, hvor byen Kyiv senere dukket opp.

Dette er profetien om at Ukraina vil være en av de viktigste sentrale vekkelsene. Det vil være mange kristne, mange kirker, og det vil være frihet. Kristendommen vil spre seg videre herfra.


Gud har land han bruker til å spre evangeliet og han velsigner disse landene. For 500 år siden var det Tyskland. Spania for 6-700 år siden, og deretter England, USA, Sør-Korea og Brasil.


Jeg tror at Gud har en stor fremtid for nasjonene som tror på ham. Han beskytter og velsigner nasjoner der flest mennesker tjener Ham. Før Jesu andre komme vil det komme en enorm oppvåkning som aldri før har skjedd!



Andreas profeterte: Guds nåde skal skinne over dem, og det vil bli en by hvor Herren skal bygge mange menigheter








ความคิดเห็น


bottom of page