top of page

Nytt liv i Jesus

Updated: Dec 27, 2021

Pavini (21) er født og oppvokst i en liten by på Sri Lankas nordlige provins. Hun kommer fra

en hinduistisk familie som tilber "hanuman", populært kjent som apeguden. Faren hennes jobbet tidligere som sjef for politistyrken i en militant terrorgruppe som kjempet mot den srilankiske hæren.


-Foreldrene mine, søstrene mine, lillebror og jeg led mye på grunn av fattigdom og angrep fra onde ånder, forteller hun: «Vi led mer da vi flyttet fra sted til sted som flyktninger på grunn av borgerkrigen i 2009. Vi mistet nesten alt. Etter å ha bodd i en flyktningleir i flere måneder, tillot regjeringen oss å bosette oss i landsbyen vår igjen.


I disse urolige tidene besøkte en kristen bror, Vasanthan, landsbyen hennes. Han var en menighetsplanter engasjert i hus-til-hus-evangelisering. -Han kom med noen hefter og inviterte meg til å bli med på bibelstudiet “Prosjekt Filip”*. Jeg deltok i et par uker og lærte historiene om Sakkeus, skatteoppkreveren, og historien om den blinde mannen, Bartimeus. Men jeg fikk ikke så mye ut av det, livet gikk videre.


Hekseri og uro

Pavinis foreldre var troende hinduister og forbød henne å følge noen annen tro. I tenårene var hun trassig og ville være selvstendig. Hun mislikte å følge foreldrenes instruksjoner. Faren hennes hadde ikke fast jobb, det var uro i hjemmet, lite penger og de praktiserte hekseri.


Teksten om «det nye livet som Jesus gir» forandret hjertet mitt.

-Jeg lærte meg etterhvert å sy klær, noe som hjalp meg å tjene litt penger, men det fungerte ikke i lengden. Men da gjorde Gud et mirakel i livet mitt. Bror Vasanthan kom på besøk i hjemmet vårt og inviterte meg enda en gang til å bli med i en bibelstudiegruppe. Denne gangen lyktes jeg med å studere mer seriøst. Teksten om «det nye livet som Jesus gir» forandret hjertet mitt. Jeg angret - ba om tilgivelse - og fikk fred. Gud fylte hjertet mitt med sin nådefulle kjærlighet og tilga syndene mine. Etter dette forpliktet jeg meg til Kristus, og jeg kjente Guds tilstedeværelse i livet mitt. Vasanthan veiledet meg så til å bli døpt, og nå ber jeg til Gud og leser i Bibelen hver dag, sier hun.


Pavini er takknemlig for bibler og studiehefter til seg selv og familien sin. Nå har foreldrene og søsknene hennes også begynt å lese i Guds ord. -Vær med i forbønn om frelse for alle i familien min, avslutter Pavini.


*Bibelheftene Project Philip er trykket på Sri Lanka på Bibelmisjonen Sporos sitt bibeltrykkeri New Life Literature, på oppdrag og i samarbeid med Bible League International (BLI). Vitnesbyrdet er hentet med tillatelse fra BLI sin nettside.


bottom of page