top of page

Dereje lar seg ikke stoppe av forfølgelse

Updated: Oct 5, 2021

Dereje, en 30-åring i Etiopia, er en av få kristne i familien. Han vokste opp i et tradisjonelt muslimsk hjem; foreldrene og tre av brødrene hans praktiserer islam fortsatt. På et tidspunkt hatet han kristne.


"Mange ganger dro broren min og jeg til kirken sammen med andre muslimske venner og steinet taket mens de troende ba," sier han. “Vi fremmedgjorde studentene med en kristen bakgrunn. Vi betraktet dem som dumme. ” Men alt dette endret seg i 2002 da to misjonærer delte Guds ord med han. Det var ikke første gangen Dereje hadde hørt budskapet om frelse, men det var første gang meldingen resonnerte hos ham. Etter det mottok han et Bible League Project Philip bibelstudiehefte. "Jeg begynte å lese det i hemmelighet," sier han. “Det var forbudt å gjøre slike ting - både i familien min og i den islamske religionen. Jeg kunne ikke engang dele det med min eldste bror. ” Han følte seg trukket til å akseptere frelse, men han nølte. Fetteren hans, en troende, oppmuntret ham. "Fordi jeg fryktet tilbakeslag fra familien min og utfordringene jeg ville møte fra alle muslimer, godtok jeg ikke hans forespørsel," sier han. "Men etter hvert som tiden gikk, bestemte jeg meg for å ta imot Jesus Kristus og ba fetteren min om å ta meg med til kirken." Den kvelden stod han foran menigheten og bekjente syndene sine og mottok frelse. “Den dagen var så spesiell. Jeg følte meg annerledes og glede fylte hjertet mitt. Men dagene etter var ikke lett for meg og familien min. ”


Derje hjemme hos sine foreldre.


Derejes nærmeste venner unngikk ham. Selv den store familien begynte å trakassere ham og prøvde å overbevise sin egen far om å kaste ham ut. Da faren ikke ville, slo slektninger på hele familien, og nektet til og med å skaffe et gravsted da Derejes bror tragisk døde. Til tross for tilbakeslaget fortsatte Dereje å vokse i troen. Han ble med på et Project Philip bibelstudium og lærte mer og mer om Jesus. Han utviklet en lidenskap for å støtte trengende mennesker og å dele evangeliet.


I dag er han ungdomsleder i en stipendiatordning i kirken sin, og der introduserte han Project Philip for studentene sine. "Prosjekt Philip bibelstudiehefter påvirker ungdom og barn og blir et verktøy til kristent fellesskap i kirken," sier han. "Materiellet hjelper ungdommene med å bli kjent med hverandre og hjelpe hverandre. De utvikler også et ønske om å evangelisere og dele Guds ord. ”


Dereje er ekstremt takknemlig overfor givere fra *Bible League som leverte materialer som forandret livet hans og samfunnet hans. “Nå har jeg en sterk tro og finner tilflukt til Herren. Det er ikke lenger frykt for forfølgelse eller død", sier han.


 

*Bibelheftene Project Philip er trykket på Sri Lanka på Bibelmisjonen Sporos sitt bibeltrykkeri New Life Literature, på oppdrag og i samarbeid med Bible League International (BLI). Historien er hentet fra BLI sitt nyhetsbrev juli 2021.


Ønsker du å støtte bibeltrykkeriet på Sri Lanka eller prosjekt BLI, bli fast giver ved å trykke her.

bottom of page