top of page

Hva betyr Guds ord for oss i dag?

Updated: Sep 21, 2021

Kjære venner.

Det er så mye en kan fylle seg med gjennom tv, internett og det en leser. Alt påvirker oss. Hva velger vi?


Et av mine barnebarn som ønsker å være et vitne for Jesus kom til meg og sa: Jeg trenger å lære og å fordype meg mer i Bibelen for å ha noe å gi til andre. Han er nå ferdig med en bibelskole.


Vi må spise hver dag En undersøkelse nylig viste at få i Norge leser i Bibelen hver dag, det gjelder også mange kristne. Det var leit å lese. Tenk om vi skulle ta til oss like lite mat, det ville føre til den sikre død. For meg personlig er den daglige stunden med Guds ord og bønn livsviktig. Da møter jeg Herren og hans vilje, trøst, formaning og den styrke som bare Han kan gi meg.


Hvordan jeg taklet kreften For noen år siden fikk jeg kreft, og etter en stund fikk jeg beskjed om at det kunne ha spredd seg. Venner av oss satte i gang en bønneaksjon, og uken før jeg skulle til undersøkelse hadde jeg mye vondt. Men hver dag talte Gud til meg gjennom sitt ord og gav meg trøst og løfter som jeg i dag har i glass og ramme på soverommet. En fantastisk uke tross situasjonen. På sykehuset kunne de ikke finne noe mer til kreften, og all verken var forsvunnet. Jeg fikk erfare at Guds ord er sant og at Han holder sine løfter. Og slik kunne jeg fortelle mange vitnesbyrd om Guds trofasthet gjennom Ordet.


Ordet står fast Mange røster i dag sår tvil om hvorvidt vi kan stole på Guds ord. Det er ikke bare den onde som sier: Har Gud virkelig sagt? Mange tror dessverre på dette, ja endatil langt inn i Kirken skal sannheten om det som står skrevet, opp til demokratisk avstemning.

Men både apostlene og Jesus selv hadde full tillit til Ordet. Eksempelvis utla Jesus skriftene for Emmausvandrerne og etterpå for disiplene, for å vise at det som skjedde var det som var skrevet om Han (Lukas 24). Likedan Peter på pinsedag (Apgj. 2). Ordet er Jesus og Jesus er Ordet (Johannes 1,1). Peter sier selv at de var øyenvitner (2. Peters brev 1,1). Og slik kunne vi fortsette.


Kjære venner, la oss være bibeltro, og la oss våge å stå for noe i disse dager. Jeg opplever at det er en ære å bli kalt en konservativ, bibeltro kristen. Det medfører at vi ønsker å ta til oss og leve i det fantastiske Ordet Han har gitt oss.


Vi må hjelpe Bibelmisjonen Sporos ønsker å være et tilbud til de mange som i dag roper etter bibler og nytestamenter. Vi får stadig henvendelser fra den muslimske verden, der store vekkelser foregår, der landsbyer blir forandret, der imamer blir frelst og moskeer blir omgjort til kirker. De trenger bibler! Kan dere hjelpe oss? Vi vil hjelpe – trykkeriet vårt på Sri Lanka har utstyr og kapasitet til å trykke, men vi trenger penger. Når Bibelen betyr så mye for oss, ja er selve livsnerven i vårt kristenliv, da er det en glede om vi kunne hjelpe de som virkelig hungrer etter Ordet!


Gud velsigne deg.

37 views

Comments


bottom of page