top of page

Ble forgiftet av ordføreren, men Gud hadde en annen plan

Markusevangelier-fleresprak

Rapport fra en som deler ut Markusevangeliene


Litteraturmisjonen trykker opp Markus evangeliet med tittelen: “Den Gud som elsker menneskene”.

India har tusenvis av guder, men en Gud som ELSKER de har de ofte ikke hørt om. Folk leser for å se hva dette er og blir undrende når de leser om alle tegn og under som Jesus gjorde. Ofte har de noen som er syke i familien eller nabolaget og detskjer da ikke sjelden at de kontakter de som gav dem dette vesle heftet og spør om Jesus også kan hjelpe i deres situasjon. Igjen og igjen opplever de at ved å be om helbredelse og hjelp, så griper Jesus inn og helbreder den syke. Dette fører ofte til omvendelse for hele familien, og de blir tatt hånd om i ei bibelgruppe der de får ytterligere oppfølgning.

Hver måned får Litteraturmisjonen tilsendt rapporter fra evangelister og andre involverte som forteller om oppmuntrende historier om hva evangeliet har utrettet. Her er en mirakelhistorie om nettopp dette:

sporos-2019-2-poisoned2

Sønnen sammen med sin kone. Han  ble forgiftet.


Da min far vokste opp, var det ingen kristne i vår by. Faren min reiste bort for å få utdannelse, og der kom han i kontakt med kristne mennesker. Han ble veldig betatt av den kjærlighet og omsorg som de viste for hverandre, derfor ønsket han å finne ut hva det var som gjorde dette. Han fikk tak i en bibel, og etter som han leste, ble han stadig mer grepet av det han leste. Til slutt bestemte han seg for å bli en kristen. Da han kom tilbake til landsbyen, var det naturlig for ham å dele sin nye tro med slekt og venner.

Ordførerens kløktige plan Ordføreren i byen mislikte dette sterkt, og han prøvde på mange måter å ødelegge for min far, men han fant ingen måte å stoppe ham på. En dag hadde han likevel tenkt ut en plan. Han gikk til en heksedoktor og kjøpte gift. En gang jeg var på besøk hos noen kamerater i nabolaget til ordføreren, som også var i slekt med ham, fikk han ordnet det slik at denne giften ble blandet inn i maten min.

sporos-2019-2-poisoned1

Jeg fikk kraftig feber og ble veldig syk. Foreldrene mine kjørte meg til sykehus, der de kunne konstantere at jeg hadde blitt matforgiftet. Sykehuset klarte ikke å hjelpe meg. Foreldrene mine bad, men uten at det så ut til å virke. Etter flere dager tok faren min et glass kaldt vann, bad over det og bad meg drikke. Jeg hadde ikke før drukket vannet, så kastet jeg opp, og all smerten og feberen forsvant.

Ordføreren blir veldig syk Nå gikk det ikke mange uker før ordføreren også ble veldig syk. Ingen medisin så ut til å hjelpe. Etter en stund tilkalte han derfor faren min og bad om forbønn. Før bønnen, så bad faren min ordføreren bekjenne sine synder for Jesus. Til vår store overraskelse, fortalte han at det var han som hadde prøvd å forgifte meg. Han fikk tilgivelse for sine synder, og min far bad for ham. Straks ble også ordføreren frisk. Etter den dagen ble han en Jesu etterfølger. Han ble døpt og begynte å hjelpe min far i arbeidet.

Jesus helbreder de syke Rangachukuwa er senter for mange landsbyer. Nesten ingen mennesker her er kristne. Da jeg besøkte landsbyen for å dele evangeliet, kom en gruppe aktivister og mishandlet meg. De advarte meg også mot å besøke landsbyen deres igjen. Jeg måtte komme meg bort derfra. Ved Guds nåde skadet de meg ikke. Etter noen få dager kom en mann fra denne landsbyen og ba meg be for kona hans. Jeg gikk med ham og ba for kona. Hun hadde lenge hatt magesmerter. Rett etter bønnen ble hun helbredet. Alle familiemedlemmene hans ble så glade at de tok imot Jesus. Da aktivistene fikk høre om det, dro de til den lokale politistasjonen og sendte inn en klage på meg. Politiet kom og tok meg til politistasjonen. Så kontaktet de mannen og kona og bad også dem komme til politistasjonen. «Hvorfor ble du kristen?» Spurte de ham. Mannen svarte: «Kona mi led lenge med magesmerter. Legene ga henne medisiner, men smertene opphørte ikke. Vi ba til gudene våre, men heller ikke de helbredet henne. Så ba jeg pastoren om å be til Jesus. Pastoren kom til huset mitt og ba for min kone. Like etter bønnen forsvant alle smerter i magen. Derfor ble vi Jesu etterfølgere.» Politibetjentene var overrasket. «Hvis du har blitt Jesu etterfølger av den grunn, kan du gå», sa de til mannen og kona. Så løslot politifolkene også meg, og jeg kom trygt hjem.

Opmerkingen


bottom of page