top of page

Bibeltrykkeriet – et redskap i Guds hånd

Updated: Sep 22, 2021

«Vær stille og kjenn at jeg er Gud!» (Salme 46:10).

Den siste tiden har jeg ofte støtt på lignende skriftsteder eller taler rundt dette temaet. Det er godt å ta tid til refleksjon, spesielt ved årsskifte, men også rundt påske, når vi minnes om sentrum for vår tro på Jesus. I travle tider med stor arbeidsmengde og mye ansvar, kaller Herren oss til å komme til Ham og hvile.


For travel til å ta tid med Gud? Noen ganger er det ikke bare travelhet som tar oss, men alle slags distraksjoner. Sosiale medier, nyheter, musikk, tv og film, og ulike aktiviteter – hvordan skal vi greie å falle til ro og bli stille i vårt indre? Det er i stillheten, der Han får være vårt fokus, at vi kjenner Gud. Dette er et kjennskap som ikke bare er intellektuelt, men mer en intim relasjon. Det er en indre visshet om at Han har kontroll og oversikt. At han er mektig og kraftfull. Han kaller oss til å legge ned all vår frykt, og ha tillit til at Han har kontroll. Han er en allmektig Gud!


Resultatet av å være stille og kjenne, er at vi blir i stand til å høre og tro når Herren snakker til oss. Det gir oss trygghet og motivasjon til å fortsette å gå på den veien Gud kaller oss, fordi Han er med oss.


Tilbakeblikk Når jeg ser tilbake på de ti siste årene i New Life Literature (NLL), er det stort å se hvordan Herren har ledet og brukt NLL til å være en velsignelse for mange misjonsorganisasjoner, og alle de menneskene rundt i verden, som har fått muligheten til å lese i sin egen bibel.

Vi har hatt store utfordringer med arbeiderne, ledelsen, mangel på ansvarlige mennesker, mangel på bestillinger og gaveinntekter. Der har vært tider der vi ikke har visst om, og hvordan, vi kunne fortsette arbeidet.


Større operativ evne og bedre stabilitet Det er et mirakel at vi i dag kan operere på et slikt nivå som vi nå gjør. Utfordringen med arbeiderne er borte. Vi har dyktige og gode mennesker i lederskapet. Samarbeidet fungerer godt. Ordrene de siste par årene har vært stabile. Det er en god tid å se tilbake på hva Herren har gjort. Vi retter vår takk til Ham, og overgir våre hjerter på nytt til Hans planer.

Selvsagt vil der alltid være tider med utfordringer, der ikke alt går etter planen. Herren bruker disse periodene til å dra oss til seg, å bli stille og lytte til Ham.


Guds suverene planer Når vi nå ser tilbake på de siste 10 årene og alle de miraklene som har skjedd, tror vi på et mirakel for fremtiden? Tror vi at Herren ikke bare har gode planer, men fantastiske planer for det som ligger foran? Nei, ikke på grunn av god ledelse, gode arbeidere eller gode bestillinger og ordrer. Men på grunn av det Han har planlagt, på grunn av Hans suverenitet. På grunn av Ham, ikke oss. Hvordan kan vi kjenne Hans planer?

Vær stille og kjenn at jeg er Gud!


Jeg er spent på å se hva Guds har tenkt for NLL. Hva om planene hans er høyere enn det vi kan klare å forestille oss? Hva om vi om kort tid kan nå ut til dobbelt så mange mennesker enn vi gjør nå? Hva om han vil at du skal spille en større rolle i dette enn tidligere?

La oss begynne med å være stille og kjenne vår Gud. Hva er på Hans hjerte, og hva skal jeg personlig involvere meg i?

Comments


bottom of page